Spaghetti alla carbonara

de ralu_ca in Spaghete, 3 Ian 2014 | 12980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghetti barilla
  • 200 g bacon mai carnos sau sunculita taraneasca
  • o lingura ulei de masline
  • 300 g pecorino sau parmesan proaspat razuit
  • un ou intreg + un galbenus
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

Intr-o oala mare, am pus la fiert cel putin 3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, condimentam cu sare (foarte putina insa, pentru cabaconul si branza vor oferi aroma pastelor) si fierbem, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Cat timp fierbem spaghetti, ne ocupam de sos: taiem baconul in cubulete si le prajim in uleiul de masline incins intr-o tigaie incapatoare. Baconul trebuie prajit pana grasimea devine transparenta si cubuletele sunt crocante. Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin. Intr-un bol amestecam oul, galbenusul, parmesanul dat pe razatoare si piper dupa gust. Daca sosul este prea gros, puneti 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. Adaugam apoi si baconul prajit si amestecam bine, apoi la final punem si spaghetti fierbinti, scoase direct din apa, fara a le scurge in sita sau a le trece sub jet de apa. Amestecam bine pastele cu sosul, potrivim de sare si piper si…

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Tuxedo 1

06.01.2014, 03:29

pfoai ce pofta mi-ai facut! trebuie sa fac si eu zilele astea!

JulyCris 1

27.03.2014, 16:28

Rucsy 1

11.04.2014, 12:29

sunt delicioase, le fac si eu, eu pun unt in loc de ulei si cascaval afumat in loc de parmezan...familia mea le adora

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ton si ciuperci